Vanilla Cupcakes

by - 3:37 odp.


To, že jsem blázen do pečení ví asi snad každý v mém okolí, kdo jednou ochutnal mé sušenky nebo cupcakes. Jelikož jsem naprostý blázen do cupcakes a pokaždé se snažím vytvořit něco nového, řekla jsem si, že letos zkusím své rádoby obyčejné cupcakes o něco opestřit. Tenhle recept je jeden z těch nejjednodušších receptů na cupcakes a zvládne ho naprosto každý. 

INGREDIENCE:

113 g změklého másla
130 g cukr krystal
3 střední vejce 
1 lžička vanilkového extraktu nebo polovina vanilkového lusku
60 ml mléka
100 g hladké mouky
95 g polohrubé mouky
špetka soli 
1,5 lžičky prášku do pečiva

KRÉM:

23O g cukr mouška
115 g změklého másla
polovina vanilkového lusku nebo lžička extraktu
2 - 3 lžíce mléka

Úplně první věc, kterou je třeba udělat je to, že si předehřejeme troubu na 175 stupňů. Jako další začneme s máslem, které musíme vyšlehat až změkkne a vznikne takový hustný krémv- nezaoimínejme máslo stírat z okrajů misky, aby se krásně vyšlehalo všechno. Postupně budeme přídávat cukr a šleháme až do takové pěny, opravdu si musíme dát záležet, aby těsto bylo správně vyšlehané. Do těsta přidáme vejce a vanilku - pokud přidáváte vanilkový lusk, tak lusk rozřízneme na dvě poloviny a vydlabeme a vanilku dáme do těsta, věřte mi, že vanilkový lusk je o hodně lepší, než vanilkový extrakt. Odvážíme si mouky, přidáme sůl a prášek do pečiva. Odměříme si mléko. Do těsta přisypeme polovinu moučné směsi, mléko a zašleháme - poté přidáme druhou polovinu moučné směsi. Do košíčků dáváme těsto tak do poloviny, pečeme 17-20 minut. Celková doba pečení záleží na tom, jakou troubu máte, já je pekla přibližně 15 minut. Vyzkoušela jsem špejlí, jestli jsou propečené.

Krém se bude muset pořádně vyšlehat. Změkklé máslo se musí šhelat do té doby, než z něho nebude taková pěna a místo žluté barvy nebude taková bílá. Postupně začneme do másla přidávat prosátý cukr a šleháme na opravdu vysoké otáčky do té doby, než začne vznikat krém. Jak poslední přidáme druhou polovinu vanilkového lusku nebo vanilkový extrakt. Promícháme a nakonec přidáme mléko. Je důležité aby krém byl opravdu pořádně vyšlenhaný, protože cukr se v másle musí rozpustit. Nejlepší cukr na to je přímo icing sugar, ale ten jsem viděla jenom v Anglii.

Ktému na cupcakes přidáváme podle toho, kolik máme cupcakes - já jich měla 20, protože jsem měla malé košíčky, ale těsto by mělo vyjít s velkými košíčky na 12. Pokud je krém správně vyšlehaný tak máslo v krému by se nemělo rozpouštět, pokud se v teple krém rozpouští, tak je špatně vyšlehaný. Krémy ale můžeme jakkoliv barvit a zdobit, já jsem přidala jenom nastrouhanou čokoládu jako dekoraci.




Doufám, že se Vám tenhle recept líbí a vyzkoušíte ho, dejte mi vědět do komentářů, jestli máte rádi cupcakes a pokud ano, jaký je Váš nejoblíbenější. Uvidíme se u dalšího článku, An. :)

You May Also Like

2 komentářů

Instagram