Lososové placičky s tatarkou a skinny fries.

by - 10:12 dop.



Miluji vaření a pečení. Více mám raději pečení, ale každé vaření beru jako výzvu a jdu do ní po hlavě. U nás doma ryby moc nejíme. Dáme si ji Vánoce a pak třeba jednou, dvakrát do roka. Na internetu existuje spousta receptů s lososem a všechny je známe - uzený losos nebo kousek lososa na másle. Já jsem chtěla vytvořit recept, který bude pro všechny, tak aby více méně nešlo poznat, že se jedná o rybu a tak aby nikdo neomítl. A tak vznikly lososové placičky s velkou várkou zeleniny a úžasnou tatarkou.


Na tatarku budeme potřebovat:

1 delikátní Hellmann's tatarku *
Pikantní koření dle vlastního výběru (já použila směs koření chilli papriček a pepř)


Na placičky budeme potřebovat:

1 lososové file
1 červenou papriky
1 žlutou papriku
1 jarní cibulku
1 plechovku sladké kukuřice

1 velké vajíčko
1 lžička čerstvé citrónové šťávy
Půl polévkové lžíce sójové omáčky


Na přílohu:

Velké brambory
Koření dle vlastního výběru (já použila sůl, pepř, grilovací koření bez soli)
Olej



1. Do malé misky si nachystáme tatarku a ochutíme jí kořením vlastního výběru. Tatarka je sladká, samotná je také výborná, ale chtěla jsem trošku pálivého přidat do receptu a tatarku si schováme do ledničky. Rozhodně tatarku nemusíte nijak dochucovat. U nás doma tatarky od Hellmann's kupujeme pravidelně a rozhodně jsme si zamilovali i tuhle novinku, kterou doma určitě nemáme naposledy - věřte mi, jenom se po ní slehla zem, až tak moc chutná výborně.
2. Připravíme si lososa. Sundáme z něho kůži a filé nakrájíme na malé kostičky, které rozmixujeme na pastu, která nám bude držet placičky pohromadě.
3. Na kostičky nakrájíme červenou a žlutou papriku. Na tenké kolečka nakrájíme jarní cibulku. Všechno dáme do velké misky, přidáme rozmixovaného lososa a kukuřici.
4. V další misce si přichystáme vajíčko, lžičku citrónové šťávy a sójovou omáčku. Všechno pořádně rozmixujeme a přidáme ke směsi s lososem.
5. Lososovou směs pořádně smícháme dohromady a vytvoříme placičky na talířek, který potom vložíme na hodinu do ledničky, aby si odpočinuly.
6. Mezitím co máme placičky v lednici připravíme si skinny fries. Vybereme velké brambory, které nakrájíme na tenké pásky, okořeníme, polijeme trochou oleje a vložíme do trouby. Já brambory pekla cca. hodinu na 150°C, pěkně pomalu. Pamatujte, že každá trouba je jiná a pečící doba bude téže jiná.
7. Ke konci pečení hranolek je čas dotáhnout placičky do konce. Na pánvičce jsem rozpálila trochu oleje a opekla placičky krásně z obou stran dokud nebyly hotové.
8. A to je ono! Stačí už jenom naservírovat a dobrou chuť!


Tak jednoduchý a rychlý tenhle recept je. Jsem si jistá, že tohle zvládne naprosto každý! Tohle je určitě způsob jak obohatit naši kuchyni o něco nového. Určitě mi dej vědět jestli i ty jíš lososa nebo nějaké jiné ryby a jestli znáš nějaký super recept s rybou.

Doufám, že se Ti recept líbil a že ho třeba i ty vyzkoušíš. Mě tahle #delikatnivyzva bavila a těším se na další! Uvidíme se u dalšího článku, An. :)

Produkty označené hvězdičkou (*) mi byly zaslány e-shopem nebo PR zastoupením. Zaslaní produktu nemá žádný vliv na výslednou recenzi. Všechny recenze jsou psány na základě osobního testování

You May Also Like

4 komentářů

  1. Mňam, to se ti povedlo! Vypadá to moc krásně, osobně mám rybu losos moc ráda :)

    Weleda | Granátové Jablko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, třeba recept sama vyzkoušíš! :)

      Vymazat

Instagram